דילוג לתוכן

מיצוע בהשקעות

שיטות מיצוע בהשקעות בשוק המניות האמריקאי

 

מבוא – מהי אסטרטגיית מיצוע בהשקעות?

 

מיצוע (Averaging) הוא שם כולל למגוון אסטרטגיות השקעה שבהן מפזרים את רכישת ההשקעה על פני זמן או נקודות מחיר שונות, במטרה לצמצם את השפעת התנודתיות (Volatility) של השוק על מחיר הקנייה. במילים אחרות, במקום להשקיע את כל הכסף בבת אחת, משקיעים בסכומים או במנות קטנות במספר הזדמנויות שונות.

גישה זו נועדה לצמצם את הסיכון של תזמון גרוע ולתקן (למטה או ו/למעלה) את מחיר הרכישה הממוצע לאורך זמן, כך שלא נהיה תלויים בנקודת זמן יחידה שעלולה להיות שיא או שפל של השוק.

אסטרטגיות מיצוע זוכות לפופולריות רבה בקרב משקיעים בשוק ההון האמריקאי, במיוחד בהשקעות במדדים רחבים כמו S&P 500 ו-NASDAQ 100. הן מבוססות על ההנחה שהשוק נוטה לעלות לאורך זמן, גם אם ישנם משברים ונפילות בדרך.

 

 

A graph with green line and blue text AI-generated content may be incorrect.

A graph with green line and numbers AI-generated content may be incorrect.

 

 

בפרק זה אסקור בהרחבה את שיטות המיצוע המרכזיות הרלוונטיות להשקעות במניות, בדגש על השוק האמריקאי. נדון בארבע גישות עיקריות: מיצוע עלות דולרי (Dollar Cost Averaging – DCA) ,מיצוע מטה (Averaging Down) , מיצוע מבוסס ערך וכן שיטות מיצוע היברידיות המשלבות בין גישות. לכל שיטה נסביר את העיקרון, נציג דוגמאות מספריות והיסטוריות – הן במדדים מובילים והן במניות בולטות ונפרט את היתרונות, החסרונות וההתאמה של כל שיטה לפרופיל המשקיע (מתחיל/מתקדם), לרמת הסיכון, לאופק ההשקעה ולמטרותיו הפיננסיות.

 

חשוב להדגיש: מטרת המיצוע היא ניהול סיכונים יותר מאשר מקסום רווחים מידיים. שיטות המיצוע מעניקות למשקיע יציבות נפשית ומשמעת פיננסית, ומונעות טעויות הנובעות מניסיון לתזמן את השוק.

 

בנוסף בגלל שהמטרה שלכם היא לצמוח ולהתפתח בחיים, בזמן שאתם חוסכים ומשקיעים בשוק ההון, אתם מתחילים בקטן וגדלים. אם אתם לא יודעים לנהל אלף שקלים, תארו לכם להכניס את כל מה שיש לכם בפעם אחת, החיים הם לא שחור או לבן, יש באמצע. עולים במדרגות בצעדים, מדרגה מדרגה ולא 16 מדרגות ישר.

 

מיצוע דולרי (Dollar Cost Averaging – DCA)

מיצוע דולרי היא אסטרטגיית השקעה ותיקה ושכיחה מאוד בשוק ההון. הרעיון פשוט: השקעת סכום כסף קבוע באופן תקופתי קבוע (למשל מדי חודש), בלי קשר למחיר הנכס באותו רגע. כך אנחנו “ממצעים” את מחיר הרכישה על פני תקופה, במקום להיות תלויים במחיר נקודתי יחיד. השיטה פותחה כבר בשנת 1949 על-ידי בנג’מין גרהאם (מחבר “המשקיע הנבון” ומורו של וורן באפט) ומאז שימשה דורות של משקיעים בהצלחה.

בניגוד לניסיונות לתזמן את השוק (לקנות בשפל ולמכור בשיא) – משימה שקשה מאוד להצליח בה בעקביות – DCA מציעה גישה שיטתית, רגועה ועקבית להשקעה, המנטרלת במידה רבה את הצורך בתזמון השוק.

 

כיצד זה עובד? המשקיע קובע סכום קבוע (במערכת של בלינק) להשקעה במרווחי זמן קבועים (למשל, 500 ש”ח בכל חודש). בכל מועד השקעה הוא ירכוש יחידות מהנכס (מניה, קרן סל וכו’) לפי מחיר השוק באותו יום. כאשר המחיר נמוך, אותו סכום קבוע יאפשר לקנות יותר יחידות; כאשר המחיר גבוה, נקבל פחות יחידות. לאורך זמן מתקבל מחיר קנייה ממוצע המשקף את תנודות השוק בכל התקופה.

 

דוגמה מספרית:
  • עוקב מדד סנפי500 במקום להשקיע 100,000 ש”ח בבת אחת בקרן סל עוקבת מדד, נניח שהמשקיע מחלק זאת ל-24 השקעות חודשיות של 4167~ ש”ח כל אחת.

 

  • שער המרה דולר שקל, אנחנו רואים תנודות בשער המטבע, לפעמים השקל מתחזק, לפעמים נחלש אם משקיע רוכש דולרים באופן קבוע לאורך זמן, במקום לקנות את כל הסכום בפעם אחת, הוא יכול להפחית את הסיכון מתנודות חדות בשער ההמרה.

 

 

יתרונות השיטה (DCA)

 

  • מפחית תלות בתזמון השוק: השיטה כופה משמעת של השקעה עקבית, וכך מקטינה את הלחץ והרגש, מורידה מהפרק את ההחלטה הקריטית של “מתי להיכנס לשוק”. המשקיע לא צריך לנחש מתי השוק בשפל או בשיא – הוא משקיע באופן קבוע בלי קשר למצב.

 

  • עיקרון זמן בשוק עדיף על תזמון השוק: השקעה קבועה מעודדת את המשקיע להישאר מושקע לאורך זמן ולא לצאת ולהיכנס לפי מצבי רוח. מחקרים הראו שבטווח הארוך, מי שנשאר בשוק באופן עקבי נהנה מהצמיחה לאורך השנים, בעוד שמי שניסה לתזמן ולא היה בשוק ברגעים הטובים הפסיד תשואות ניכרות. לכן מקובל לומר שהזמן שבו אתם מושקעים, חשוב יותר מלתזמן את השוק. השקעה קבועה באפליקציה של בלינק מגלמת בדיוק את העיקרון הזה: היא שמה אתכם בשוק כל הזמן, באופן רציף.

 

  • פשטות, נוחות והתאמה לתזרים המזומנים האישי: יתרון פרקטי נוסף הוא ההתאמה להכנסה השוטפת. רובנו מקבלים משכורת או הכנסה מדי חודש ולכן הגיוני ומתאים גם להשקיע מדי חודש מתוך ה”עודף” שנותר לאחר כיסוי ההוצאות. כך, ההשקעה הקבועה משתלבת בתזרים המזומנים הטבעי. אין צורך לחכות לאירוע חד-פעמי של הון נזיל גדול; כל אחד יכול להתחיל מהכנסה פנויה קטנה יחסית. הדבר נכון במיוחד גם לצעירים בתחילת דרכם, שלרוב אין ברשותם סכומי עתק להשקעה מיידית, אך יש להם הכנסה חודשית ממנה ניתן להקצות חלק להשקעות. כך DCA מאפשר “להתחיל בקטן” – סכום של עשרות או מאות דולרים בכל חודש – ולהגדיל אותו עם השנים ככל שההכנסה גדלה.

 

  • התאמה לתנאי חוסר ודאות: בתקופות של אי-ודאות גבוהה בשווקים (לדוגמה, מלחמה, משבר כלכלי, מגפה), משקיעים רבים מתלבטים האם להיכנס עכשיו או להמתין. הגישה של השקעה קבועה מציעה פיתרון אופטימלי: להמשיך להשקיע כרגיל. בכך, המשקיעים והמשקיעות נמנעים משיתוק או יציאה מהשוק בזמנים קשים. השקעה קבועה גורמת לנו להיות מוכנים לקניה: אם השוק בצניחה, הוא קונה בזול; ואם השוק בעלייה, הוא נהנה מהעליות שכבר מושקע בהן. לאורך עשורים, שיטת פעולה זו התגלתה כמוצלחת יותר מרוב ניסיונות הזיגזג פנימה-החוצה מהשוק.

 

  • מניעת טעויות יקרות בתחילת הדרך: צעירים מועדים יותר לטעויות למשל התלהבות מהשקעה בודדת חמה, או מכירת חיסול בעת נפילות. משמעת של השקעה חודשית קבועה משרה גישה שקולה וקרת רוח מההתחלה. המשקיע מתרכז בהרגל של השקעה ובהקצאה לתיק מאוזן.

 

חסרונות השיטה (DCA)

 

  • תשואה פוטנציאלית נמוכה מלרכוש באופן חד-פעמי במקרה של שוק עולה: החיסרון העיקרי של DCA הוא שאם השוק במגמת עלייה מתמשכת, השקעה בשלבים עלולה להניב פחות מאשר אילו השקענו את כל הכסף מוקדם ככל האפשר. DCA מוותר במודע על מקסום התשואה הפוטנציאלית בתמורה להפחתת הסיכון.
  • דורש אורך רוח ומשמעת לטווח ארוך: כדי ש-DCA יניב את פירותיו, יש להתמיד בהשקעות קבועות לאורך תקופה ארוכה. השיטה פחות מתאימה למי שיש לו אופק השקעה קצר.
  • יכול לא להתאים לכל מצב: אם יש לנו מידע או הערכה מבוססת שנקודת הזמן הנוכחית היא אטרקטיבית במיוחד להשקעה (למשל לאחר מפולת גדולה כאשר המחירים נמוכים מאוד), חלוקה למנות עלולה להחמיץ הזדמנות.

 

למי זה מתאים?
  • משקיעים מתחילים או חסרי ניסיון
  • משקיעים פסיביים (שאינם רוצים לעסוק במסחר) ימצאו בכך פתרון נוח להיכנס לשוק.
  • משקיעים זהירים ו”דפנסיביים”
  • מי שחוסך באופן שוטף מתוך הכנסה קבועה
  • משקיעים במדדים רחבים ושוק שלם, משום שהנחת העבודה היא שבטווח הארוך השוק כולו ישוב לעלות גם אחרי ירידות.
  • לא תמיד מתאים!: במניות בודדות מתאים בעיקר למניות גדולות ויציבות יחסית או לכאלה שהמשקיע מאוד מאמין בהן לטווח הרחוק. במניה בודדת יש סיכון שלעולם לא תשוב למחיריה הגבוהים בעבר.

 

מיצוע מטה (Averaging Down): אסטרטגיה לניהול עלויות בשוק יורד

 

הגדרה: מיצוע מטה היא אסטרטגיית השקעה שבה משקיע רוכש יחידות נוספות בנייר ערך (מניה, קרן סל וכדומה) שמחירן ירד מאז הרכישה המקורית. מטרת האסטרטגיה היא להוריד את מחיר הקנייה הממוצע של כלל האחזקות בנייר הערך הספציפי. בכך, עם התאוששות קלה יותר במחיר הנייר, הדרך חזרה לנקודת האיזון (Break-Even Point) והמעבר לרווחים הופכת למהירה יותר.

ההבדל המהותי מDCA: ההשקעות מבוצעות באופן קבוע, מתוכנן מראש ובמרווחי זמן קבועים (ללא קשר לכיוון השוק), מיצוע מטה היא אסטרטגיה תלוית שוק. היא מופעלת באופן יזום וסלקטיבי בתגובה לירידת מחיר ספציפית בנייר ערך קיים בתיק ההשקעות. המשקיע בוחר מתי וכיצד להוסיף לכמות רק כאשר מתרחשת ירידת ערך משמעותית.

במילים פשוטות והמחשה: דמיינו שרכשתם מניה במחיר $100. לאחר תקופה, מחירה ירד ל-$50. במצב כזה, במקום לחוש ייאוש מההפסד ה”על הנייר”, משקיע המשתמש במיצוע מטה יחליט לנצל את המחיר הנמוך וירכוש כמות נוספת של אותה המניה במחיר $50.

 

כיצד זה עובד?

  • לפני מיצוע: אם קניתם 10 מניות ב-$100 למניה, עלות ההשקעה הכוללת היא $1,000.
  • מיצוע מטה: אם כעת תקנו 10 מניות נוספות ב-$50 למניה (עלות כוללת $500), אז:
    • כמות המניות הכוללת שברשותכם: 10 (מקורי) + 10 (נוסף) = 20 מניות.
    • עלות ההשקעה הכוללת: $1,000 (מקורי) + $500 (נוסף) = $1,500.
    • מחיר קנייה ממוצע חדש: $1,500 / 20 מניות = $75 למניה.

 

יתרונות השיטה (מיצוע מטה)
  • הורדת נקודת האיזון (Break-Even)הורדת מחיר הקנייה הממוצע, כך שהנכס לא צריך לחזור למחיר ההתחלתי כדי שהמשקיע יצא מהפסד.
  • ניצול הזדמנויות קנייה בזול: משקיעים בעלי הערכה שהירידה במחיר היא זמנית ומוגזמת יכולים לנצל אותה להגדלת ההחזקה בנכס מועדף. במניות איכותיות עם יסודות חזקים, ירידות חדות עשויות להוות הזדמנות קנייה.
  • התאמה לתרחישי שוק: משבר, מלחמה, מכסים, טרלולים של טראמפ בכך המשקיע קונה יותר יחידות באותו סכום שבחר במחירי שפל, מה שמזניק את תשואתו כשהנכס חזר לעלות. (אם)

 

חסרונות השיטה (מיצוע מטה)
  • “לתפוס סכין נופלת” : הסכנה הגדולה היא שהמשקיע ממשיך לקנות את הנכס שנמצא במפולת, בלי תחתית נראית לעין. לעיתים ירידה במחיר משקפת הידרדרות אמיתית בערך הפנימי של החברה – ואם כך, הוספה להשקעה רק תגדיל את ההפסד.
  • הגדלת החשיפה והסיכון בנכס בודד: כדי להוריד את הממוצע, המשקיע שם עוד ביצים בסל שכבר בירידה. זה עלול ליצור פוזיציה גדולה מהמתוכנן בנכס נתון, מה שפוגע בפיזור הסיכון.
  • דורש מזומנים זמינים ותזמון נכון: לא תמיד יש למשקיע מזומן נזיל זמין להוסיף בעת ירידות. אם כל ההון הושקע מלכתחילה (כמו בפעולה חד-פעמית), לא תהיה אפשרות למצע מטה.
  • משקיעים חסרי ניסיון פועלים לעיתים באופן אימפולסיבי –מוסיפים כמות מתוך תקווה שהמניה תעלה למעלה, אך לעיתים התקווה מתבדה והנייר ממשיך לרדת.
  • לעיתים נכון יותר להודות בטעות ולהקטין חשיפה לנכס שנמצא בצניחה.

A graph with red arrows pointing upwards AI-generated content may be incorrect.

A graph with arrows pointing to the top AI-generated content may be incorrect.

למי זה מתאים?
  • משקיעים מנוסים ובעלי ביטחון בנכס.
  • כאשר יש הון נוסף להשקעה והירידה נתפסת כהזדמנות.
  • מי שמשקיע במניות יציבות לטווח ארוך.
  • פרופיל סיכון גבוה ויכולת ספיגה.
  • משקיעים במדדים רחבים ושוק שלם, משום שהנחת העבודה היא שבטווח הארוך השוק כולו ישוב לעלות גם אחרי ירידות.
  • לא מתאים!: מי שלא מעוניין ללמוד ולהשקיע מהזמן שלו לעקוב ולבנות רשימת מעקב מסודרת.
  • אנשים עם אגו גדול שלא יודעים מתי זה מספיק.
  • אנשים עם בעיות רגשיות.

 

מיצוע מבוסס ערך או יעד (Value Averaging)

מיצוע מבוסס ערך או יעד מציע פוטנציאל תיאורטי לתשואות גבוהות יותר מ-DCA קלאסי, הוא מגיע עם מורכבות ניהולית ופסיכולוגית גבוהה יותר. עבור רוב המשקיעים, ובמיוחד מתחילים, אסטרטגיית ה-DCA הפשוטה והעקבית תהיה הבחירה המועדפת והקלה יותר ליישום, שתניב תוצאות טובות לטווח ארוך. מיצוע מבוסס ערך הוא כלי עוצמתי עבור משקיעים מתקדמים המעוניינים לאמץ גישה אקטיבית יותר תוך שמירה על עקרונות המיצוע.

יעד: במקום להשקיע סכום קבוע כל חודש, אתה קובע מראש יעדים וכמויות של הנכס שאתה מעוניין להחזיק בו, ומתחיל במסע אל עבר הכמות. אם השוק ירד – תשקיע יותר כדי “להשלים את הפער”. אם השוק עלה – תשקיע פחות, ואולי אפילו תממש רווח. מסתכלים על כמות הכסף שמושקע, זמן בתוך העסקה והתנודתיות שנדרשה לצורך הגעה ליעד.

ערך: ניתוח טכני או פונדמנטלי של גרף המחיר. המשקיע או הסוחר נעזר בכלי עזר לשיפור הראייה שלו והצבת יעדי מחיר על סמך משהו.

 

שתי גישות עיקריות להבנת ערך:

 

1. ניתוח פונדמנטלי (Fundamental Analysis)

הגישה של המשקיע – מחפש מה החברה באמת שווה.

ניתוח פונדמנטלי בודק:

  • הכנסות, רווחים, תזרים מזומנים
  • מכפיל רווח (P/E) , מכפיל הון (P/B) , תשואת דיבידנד
  • איכות הניהול, יתרון תחרותי, מגמות בשוק.

מטרת הניתוח הפונדמנטלי: לזהות פער בין ערך פנימי למחיר השוק. אם החברה נסחרת בזול – זו הזדמנות קנייה. אם ביוקר – אולי למכור.

 

2. ניתוח טכני (Technical Analysis)

הגישה של הסוחר – לא שואל “מה זה שווה”, אלא “לאן זה הולך”.

ניתוח טכני עוסק ב:

  • גרף המחיר והמחזור
  • רמות תמיכה/התנגדות
  • מגמות, תצורות גרפיות, אינדיקטורים

 

מטרת הניתוח הטכני: לחזות תנועה עתידית של המחיר, בלי קשר לערך הפנימי של החברה. הכלים מאפשרים לסוחר:

  • להבין “לאן נושבת הרוח”
  • לזהות נקודות כניסה ויציאה
  • להציב יעדי מחיר וסטופ-לוס.

 

יתרונות

  • משתמש בכלי עזר לניתוח הראייה של הנכס
  • יוצר פוטנציאל גבוה יותר לתשואה עודפת
  • כללים מוגדרים מראש
  • גמישות והתאמה אישית
  • מממש רווחים בצורה מבוקרת

 

חסרונות

  • דורש מעקב חודשי או שבועי (או יותר)
  • מורכב יותר ליישום ולהבנה לא מתאים לכולם.
  • דורש חישובים ומעקב קבוע.
  • צורך במשמעת וקבלת החלטות לא טריוויאליות: השיטות האלה נשמעות טוב על הנייר, אך בפועל כשמגיע רגע האמת – לא פשוט להוציא לפועל.
  • פחות מתאים להשקעות אוטומטיות (כמו בהוראת קבע)
  • לא מבטיח ביצועים עודפים בכל מצב

 

מורכבות עלולה להוביל לאי-מימוש או שינוי שרירותי: בגלל שהשיטה קשה, קיים סיכון שהמשקיע ישבור את הכללים באמצע – מה שיכול לגרום לתוצאות גרועות. למשל, מישהו החל VA אבל כשירד חזק פחד ולא השקיע כפי שנדרש, ואז כשהשוק עלה חזרה, פספס והשקעה חסרה. הוא אולי ינסה “ליישר” את זה מאוחר מדי, בקנייה במחיר גבוה – ובכך יהפוך את כל היתרון לחיסרון. כדי ששיטה כזו תצליח, צריך לעמוד בה בכל מזג אוויר, וזה אתגר.

הסבר של כל הגישה הזאת מוזמנים לקורס ולספר שלי.

 

שיטות מיצוע היברידיות – שילובים והתאמות אישיות

 

שיטות היברידיות הן למעשה שילובים בין הגישות שהוזכרו, או התאמה גמישה שלהן למצבים מיוחדים.

  • שילוב השקעה חד-פעמית עם מיצוע: משקיע קיבל סכום כסף גדול (בונוס, ירושה, חסכון נזיל) והוא מתלבט האם להשקיע הכל עכשיו או למצע לאורך זמן. הפתרון ההיברידי הקלאסי: להשקיע חלק מיד ולהשקיע את השאר במנות. אם השוק יעלה מייד – לפחות חצי מהכסף כבר בפנים ונהנה מהעליות; אם השוק ירד – החצי השני שטרם הושקע ינוצל לקנייה בזול יותר בהמשך. גישה זו מפשרת בין הפוטנציאל הגבוה של כניסה מיידית לבין הפחתת הסיכון באמצעות פיזור.

 

  • DCA עם התאמות אקטיביות: המשקיע ממשיך בהפקדות הקבועות אך מגיב באופן חריג כשמתרחשים אירועים קיצוניים. למשל, משקיע יכול לקבוע: “אקיים תוכנית השקעה חודשית קבועה של $300, ואם יתרחש אירוע חריג כמו ירידה של 15% במדד בחודש – אוסיף חד-פעמית עוד $3000 באותו חודש”. זה למעשה שילוב של DCA (שיטה פסיבית) עם מיצוע מטה נקודתי במצבי קיצון. כך רוב הזמן המשקיע פסיבי, אך יש לו תכנית לנצל מפולות משמעותיות.

 

  • מיצוע מטה מוגבל במסגרת DCA: כיוון אחר – משקיע שעושה DCA שוטף, אבל בנוסף קובע לעצמו כלל: “אם מניה ספציפית שאחזיק תרד בX% אשקיע בה עוד Y שקלים – אבל רק פעם אחת או עד סכום מוגדר”.

 

  • מיצוע מדורג (Tiered Averaging): עוד וריאציה – לתכנן מראש שערי מחיר שונים של השקעה בהתאם לרמות המחיר. דומה מעט לאסטרטגיית פקודות Limit אוטומטיות.

 

  • היברידי ללקיחת רווחים בהדרגה: בעוד שמיצוע קלאסי עוסק בקנייה הדרגתית בתקופות שונות – מיצוע מעלה הוא אסטרטגיה של מכירה הדרגתית כשהמחיר עולה. הרעיון הוא לממש חלק מהרווחים בשלבים ולא בבת אחת, כדי לשמר חלק מהפוזיציה אך גם להגן על הרווח שנצבר.

 

בסופו של דבר, שיטות המיצוע – בין אם טהורות או משולבות – הן כלים בארגז הכלים של המשקיע לניהול סיכוני שוק. אין שיטה אחת “טובה לכל מצב”: הכל תלוי בנסיבות השוק ובאופי המשקיע.

בפלטפורמה של בלינק תוכלו להתחיל בצורה הפשוטה והנוחה ביותר.

 

 

סיכום

 

שיטות המיצוע בהשקעות הן דרכים שונות לענות על אותה בעיה בסיסית: אי הוודאות ותנודתיות של השווקים. אין ספק שהשקעה בשוק ההון האמריקאי לאורך השנים הוכיחה את עצמה כמניבה צמיחה משמעותית, אך הדרך מלאה עליות ומורדות. מיצוע, על צורותיו, עוזר “להחליק את הרכבת ההרים” הזו.

למשקיע המתחיל שאולי קורא בבלוג זה: שיטת המיצוע הדולרי (DCA) היא כנראה המקום להתחיל. היא תאפשר לך להיכנס לשוק בביטחון, ללמוד תוך כדי תנועה, ולא לחשוש “מהיום הנורא ההוא שבו תשקיע את כל כספך ואז תבוא מפולת”. עם הזמן, כשתצבור ניסיון, תוכל לשקול לפנות לטכניקות מתוחכמות יותר – או לא, כי גם גדולי המומחים רבים דוגלים בהשקעה פסיבית פשוטה.

למשקיע המתקדם: ייתכן וכבר גיבשת לך פילוסופיה – אולי אתה מנצל ירידות כבדות כדי לתגבר השקעות (מיצוע מטה מחושב), או שיש לך מודל לקבוע כמה להשקיע כל תקופה אולי סוג של תוכנית העיקר שתהיה נאמן לאסטרטגיה שלך ולא תיתן לרעשי השוק להסיט אותך באופן לא מתוכנן. כמו שהבאנו, עקביות היא שם המשחק – בין אם העקביות היא “להשקיע תמיד איקס דולרים” או העקביות היא “להשקיע בהתאם לחישוב מסוים”, שתי הדרכים יכשלו אם תזגזג.

 

לסיום, אחזור ואדגיש מושג מפתח: התאמת השיטה לפרופיל האישי. אין אסטרטגיה אחת נכונה לכל אדם. כל משקיע צריך לבחון את רמת הסיכון שהוא מוכן לסבול, את אופק הזמן שלו, את מטרותיו הכספיות ואפילו את אופיו הפסיכולוגי. יש מי שינהל אורח חיים שקט יותר עם תוכנית השקעה קבועה שלא דורשת יותר מדי תשומת לב ויש מי שימצא סיפוק ואולי תשואה עודפת ב”לשחק” עם סכומי ההשקעה בהתאם לשוק. אין ספק שהיכרות עם כל השיטות – תורמת לארגז הכלים שלכם כמשקיעים.

 

השוק ימשיך לעלות ולרדת, כדרכו של שוק. בעזרת שיטות המיצוע, בין אם באופן טהור או משולב, תוכלו לנווט בו בבטחה רבה יותר, לצמצם טעויות של Panic או FOMO ולהגדיל את הסיכוי להשיג את היעדים הפיננסיים שלכם לאורך זמן – בין אם אתם בתחילת דרככם כמשקיעים ובין אם כבר משופשפים בקרבות של וול סטריט. דרך צלחה!

 

בקורס המלא שלי תלמדו איך לעבוד בשוק ההון שלב אחר שלב ובשפה פשוטה.
🔹 הספר שלי נותן לכם את הכלים הטכניים – כולל דוגמאות, סימולציות ותרגולים.
🔹 ואם אתם רוצים ליווי אישי – אני מזמין אותך לתהליך אחד-על-אחד, מותאם אליכם.

👉 זה הזמן לקחת שליטה על ההשקעות שלך.
💬 השאר פרטים – ונתחיל לבנות את החופש הכלכלי שלך.

 

שתפו בידע, זה עוזר לכולם

Facebook
WhatsApp